Ajánlatkérés tervezői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni szakmai felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

30% kedvezmény tervezői szakmai felelősségbiztosításra

2023.08.31-ig 30% kedvezménnyel köthet tervezői szakmai felelősségbiztosítást több biztosítónál, érdemes még ebben a hónapban ajánlatot kérni!

Gyors ajánlatadás, gyors online kötés

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás (például egy induló építkezés vagy e-napló miatt), jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

 

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

 

Az tervezői szakmai felelősségbiztosítás előnyei:

Jogszabályi előírások miatt bizonyos esetekben kötelező is a tervezői felelősségbiztosítás (bizonyos e-naplós tervezések miatt), de általában nem kötelező, ettől függetlenül mindenképpen érdemes. Ma már nagyon kedvező díjon lehet tervezői felelősségbiztosítást kötni, és bár nem gyakoriak a károk, de egy vállalkozást elég nehéz helyzetbe hozhat egy több milliós kártérítési ügy.

Ha a legkedvezőbb megoldást keresi, jó helyen jár, ajánlatkérés után küldik egy táblázatot a biztosítók ajánlatainak összehasonlításával, és ki tudja választani a legolcsóbb megoldást.

Ha az ár-érték arányban legjobb megoldást keresi, akkor érdemes jobban megnézni az ajánlatkérés után kapott táblázatot, mert sok jó lehetőség van már a biztosítóknál. Választható például önrész nélkül biztosítás is, ami a teljes kárt fedezi (a legtöbb szakmai felelősségbiztosítás 10% önrészt tartalmaz). Sok kiegészítőt is lehet választani, például múltbeli hibákra vonatkozó plusz fedezetet, vagy a biztosítás megszűnése utáni időszakra vonatkozó akár 5 éves időbeli hatály kiterjesztést a később kiderülő károkra, vagy alvállalkozókra is ki tudjuk terjeszteni.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Kötelező tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 4 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, félévente fizet átutalással. A tevékenység korlátozott, csak tervezésre és tervezői mûvezetésre terjed ki, de a díj is ezzel arányos, nagyon kedvező. A kormányrendeletnek megfelel.

Szolgáltatásmérnöki szakmai felelősségbiztosításmérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként2.000.000 Ft5.000.000 Ft
Limit évente6.000.000 Ft15.000.000 Ft
Önrész10%, 200.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj28.752 Ft/év31.500 Ft/év
Külön feltételekAlvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetetAlvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Építészeti és tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 5 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, évente fizet átutalással. Kiterjed az alvállalkozókra, sérelemdíjra, mûszaki ellenőrzésre és szaktanácsadásra, felelős mûszaki vezetésre, energetikai auditori tevékenységre, igazságügyi szakértésre is.

Szolgáltatásmérnöki szakmai felelősségbiztosításmérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként2.000.000 Ft5.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft25.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj51.600 Ft/év69.445 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Építészeti és tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 10 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, évente fizet átutalással. Kiterjed az alvállalkozókra, sérelemdíjra, mûszaki ellenőrzésre és szaktanácsadásra, felelős mûszaki vezetésre, energetikai auditori tevékenységre, igazságügyi szakértésre is.

 
Szolgáltatásmérnöki szakmai felelősségbiztosításmérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként2.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 50.000 Ft
Legjobb díj73.100 Ft/év99.000 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Young couple consultations with a insurance agent. saving and insurance concept

Korábban három biztosító foglalkozott tervezői szakmai felelősségbiztosításssal: Allianz, Generali és Uniqa. A kevésbé kockázatos esetekre adott az Union és Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél. Bár ezek se voltak tökéletesek, például a Groupama nem fizet sérelemdíjra.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: Aegon, Köbe és Cig biztosító is üzletet lát már a tervezői szakmai felelõsségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az új olcsó és korlátozott szolgáltatású termékek versenyében a Generali sem akart lemaradni, és készített egy új terméket, így náluk most 2 tervezői felelőgbiztosítás van: az egyik a „régi”, mindenre kiterjedő, a másik az új. Az új csak családi ház tervezésére terjed ki, tehát ha bármi mást tervez, akkor ez már nem jelent teljes védelmet. További hátrány, hogy a tisztán pénzügyi veszteséget az ők is kizárják, de díjuk is jóval olcsóbb, mint a régi (teljes) termék díja. Érdemes ezzel vigyázni, olcsó és korlátozott termék ez is, természetesen ár-érték arányban jó, ha az ügyfél tisztában van a hátrányaival.

Miért érdemes tervezői szakmai felelősségbiztosítást kötni, mire érdemes figyelni a tervező cégeknek biztosítás kötésnél?

A tervezői szakmai felelősségbiztosítás kötése fontos lépés az egyéni vállalkozó tervezők és a tervező cégek számára Magyarországon, mivel segít védekezni az esetleges tervezési hibák és szakmai mulasztások következményeivel szemben. A szakmai felelősségbiztosítás olyan védelmet nyújt, amely fedezi a jogi és anyagi következményeket, ha a tervezői szakmai hibája  miatt történik káresemény vagy vita.

Néhány érv a tervezői felelősségbiztosítás mellett:

  1. Jogvédelem: A biztosítás segít megtéríteni az olyan jogi költségeket, amelyek felmerülhetnek, ha a tervezőt vagy a tervezői céget károkozás miatt beperelik.
  2. Pénzügyi védelem: Ha a tervezési hiba miatt történik káresemény, a biztosítás segít fedezni a kártérítési összegeket és a károsultakkal való rendezést (10% önrész azonban van minden biztosítónál).
  3. Szakmai hírnév megőrzése: Egy tervező vagy tervezői cég számára a jó hírnév rendkívül fontos. Ha egy tervezési hiba miatt károkozás történik, az negatívan befolyásolhatja a cég megítélését. A felelősségbiztosítás jelenléte bizalmat sugall a megrendelők felé.
  4. Jogszabályoknak való megfelelés: Bizonyos szakmai szervezetek és jogszabályok előírhatják a tervezői felelősségbiztosítás meglétét, például az egyszerű bejelentéses új építésű ingatlanok tervezéséhez kötelező a felelősségbiztosítás bizonyos esetekben egy kormányrendelet miatt.

A cégeknek azonban figyelniük kell néhány dologra a szakmai felelősségbiztosítás során:

Biztosítási fedezet: Győződjenek meg róla, hogy a választott biztosítás elegendő fedezetet nyújt az esetleges károkra és a tevékenységük kockázataira. A túl alacsony kártérítési limit komoly anyagi nehézségeket okozhat, ha káresemény történik.

Kizárások és korlátozások: Olvassák át alaposan a szerződésben szereplő feltételeket, hogy tisztában legyenek a biztosítás kizárásaival és korlátozásaival. Például egyes tevékenységek, projektek vagy károk esetén a biztosítás nem nyújthat fedezetet.

Limit és önrész: Az ügyfelek különböző limittel rendelkező tervezői felelősségbiztosításokat választhatnak. Fontos tisztázni, hogy mekkora káreseményre (milyen limittel) szeretnének fedezetet kérni), és mekkora önrészt vállal az ügyfél egy kár esetén.

További kiegészítő biztosítások: Fontolják meg további kiegészítő felelősségbiztosítások igénybevételét, amelyek a tervezői felelősségbiztosításon túlmenően kiegészítő védelmet nyújtanak, például az időbeli hatály kiterjesztése vagy munkáltatói felelősségbiztosítás.

Minden esetben érdemes biztosítási szakértőtől tanácsot kérni, hogy megtalálják a cégük számára legmegfelelőbb tervezői felelősségbiztosítási lehetőséget és megértsék a biztosítási szerződés részleteit, mindezt a lehető legkedvezőbb áron tudják megkötni.