Ajánlatkérés közbeszerzői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 12 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

Gyors ajánlatadás, gyors online kötés

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás (például engedély miatt), jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást, azonnal van kötvényszám!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói (faksz) szakmai felelősségbiztosítás: milyen jogszabály írja elő a biztosítást?

A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadóknak (faksz) egy Mvm rendelet írja elő, hogy kötelesek 25 millió/kár, 50 millió/év limittel biztosítást kötni.

14/2016. (V. 25.) MvM rendelet a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenységről

. A felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenység feltételét képező felelősségbiztosítás

  1. § (1) Az előzetes regisztráció feltétele, hogy a kérelmező természetes személy, vagy a munkáltatója rendelkezzen olyan felelősségbiztosítási szerződéssel, amely legalább évi ötven millió forint, és káreseményenként legalább huszonöt millió forint összeghatárig fedezetet biztosít a kérelmező felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenysége körében okozott károkra. A felelősségbiztosításon a kérelmező természetes személynek név szerint, biztosítottként kell szerepelnie.

A biztosítók emellé különböző kiegészítőket ajánlanak, választható kiegészítők:

  • 3 év időbeli hatály kiterjesztés: ez esetben a szakmai felelősségbiztosítás megszűnése után még 3 évig lehet kárt bejelenteni, a később kiderülő károkra nyújt fedezetet
  • múltbeli hibákra való kiterjesztés (1-3 év): ez akkor hasznos, ha valaki már korábban végzi a tevékenységet (nem most kezdi), de új biztosítást szeretne kötni. Ilyenkor előfordulhat,hogy egy pár évvel korábban elkövetett szakmai hibából most derül ki egy kár, például egy ellenőrzés során. Erre a régi biztosítás már nem fizetne (az megszűnt), ha új biztosítás pedig még nem fizetne, hiszen a biztosításkötés előtt történt a szakmai hiba. De ezzel a kiegészítővel az ilyen károk is fedezhetők, ezért nagyon hasznos tud lenni. Az elmúlt 3 évben elkövetett szakmai hibákból a biztosításkötés után kiderülő károkra fizet.
  • adatkezelési hibával, Gdpr megsértéssel okozott károk fedezete

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó példa

Kalkuláció alapja: évente fizet átutalással, 1 fő.

 
Szolgáltatásszakmai felelősségbiztosításszakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként25.000.000 Ft25.000.000 Ft
Limit évente50.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ft10%, 200.000 Ft
Legjobb díj105.600 Ft/év95.040 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például díjlehívás vagy éves fizetés esetén. Kérjen ajánlatot!

Felelősségbiztosítási limit és önrész

MENNYI LEGYEN?

A felelősségbiztosítások esetén négy tényező befolyásolja a díjat: az árbevétel, a tevékenység, a limit és az önrész. A limitet és az önrészt az ügyfél választja, ez egy veszélyes lehetőség. De nézzük mit is jelentenek ezek pontosan?

Young couple consultations with a insurance agent. saving and insurance concept

Limit:

a biztosító által kifizetett kártérítés a limitet nem haladhatja meg. Kétféle limit van, káronkénti és éves, például 10 M Ft/kár és 30 M Ft/év. Ez azt jelenti, hogy kár esetén a biztosító legfeljebb 10 M Ft-ot térít. Ha ennél nagyobb a kár, akkor is csak a 10 M Ft-ot fizeti ki. Ha több kár történik egy évben, a károk összeadódnak, és az éves limitnél többet nem fizet a biztosító. Fontos, hogy az év biztosítási évet jelent, azaz a céges vagy vállalkozói biztosítási szerződés kezdetétol számított 12 hónapot. A naptári év nem számít. Az árbevétellel arányos limitet ajánlok.

Önrész:

kár esetén az önrészt az ügyfél fizeti, hasonlóan a casco károkhoz. Százalékos és forintban meghatározott általában mindig van felelősségbiztosítás esetén. Például 10%, 50.000 Ft önrész azt jelenti, hogy kár esetén a kárösszeg 10%-át, de legalább 50.000 Ft-ot nem fizeti ki a biztosító, azt az ügyfélnek kell fizetnie. Például egy 600.000 Ft-os kár esetén csak 540.000 Ft-ot fog fizetni a biztosító.

A limiten és az önrészen nem érdemes spórolni. Kevés limit vagy túl magas önrész nehéz helyzetbe hozhat egy vállalkozást. Például több biztosító is ajánl 3 vagy 5 M Ft-os limitet káreseményenként, ezek gyakran kevésnek bizonyulhatnak, és egy nagy kár esetén akár csődbe vihet egy céget egy kártérítési ügy. A magasabb limitek is csak 10-20%-kal drágábbak, ezért szerintem nem érdemes kockáztatni egy cég sorsát. Az árbevétellel arányosan érdemes megválasztani a limitet és az önrészt.