Ajánlatkérés orvosi felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni szakmai felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 12 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. Minden biztosító ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

Orvosi felelősségbiztosítás akció!

30% kedvezmény orvosi felelősségbiztosításra

2023.10.31-ig 30% kedvezménnyel köthet orvosi szakmai felelősségbiztosítást több biztosítónál, érdemes még ebben a hónapban ajánlatot kérni!

Gyors ajánlatadás, gyors online kötés

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás (például az engedély miatt), jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk.

 

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

Az orvosi szakmai felelősségbiztosítás előnyei:

Jogszabályi előírások miatt minden orvosnak és  más egészségügyi tevékenységet végző vállalkozónak kötelező szakmai felelősségbiztosítást kötni, de ha már úgyis kötelező, hogyan lehet kihozni ebből a legtöbbet?

Ha csak a legkedvezőbb megoldást keresi, jó helyen jár, ajánlatkérés után küldik egy táblázatot a biztosítók ajánlatainak összehasonlításával, és ki tudja választani a legolcsóbb megoldást.

Ha az ár-érték arányban legjobb megoldást keresi, akkor érdemes jobban megnézni az ajánlatkérés után kapott táblázatot, mert sok jó lehetőség van már a biztosítóknál. Választható például önrész nélkül biztosítás is, ami a teljes kárt fedezi (a legtöbb szakmai felelősségbiztosítás 10% önrészt tartalmaz). Sok kiegészítőt is lehet választani, például múltbeli hibákra vonatkozó plusz fedezetet, vagy adatkezeléssel okozott károkra vonatkozó fedezetet.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

 

Háziorvos orvosi és egészségügyi szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: háziorvos és egy asszisztense biztosított, évente fizet átutalással.

 
Szolgáltatásorvosi szakmai felelősségbiztosításorvosi szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrésznincsnincs
Legjobb díj16.619 Ft/év22.848 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például több orvos vagy egészségügyi alkalmazott biztosítása esetén. Kérjen ajánlatot!

Szemész, szemorvos orvosi szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: szemész és egy asszisztense biztosított, évente fizet átutalással.

Szolgáltatásorvosi szakmai felelősségbiztosításorvosi szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente15.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrész10%, 10.000 Ftnincs önrész
Legjobb díj26.250 Ft/év49.020 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például több orvos vagy egészségügyi alkalmazott biztosítása esetén. Kérjen ajánlatot!

Fogorvos szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: fogorvos és 2 asszisztense biztosított, évente fizet átutalással.

 
Szolgáltatásorvosi szakmai felelősségbiztosításorvosi szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente15.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrész10%, 10.000 Ftnincs önrész
Legjobb díj35.000 Ft/év47.988 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például több orvos vagy egészségügyi alkalmazott biztosítása esetén. Kérjen ajánlatot!

Állatorvos szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: egy fő állatorvos biztosított, évente fizet átutalással.

Szolgáltatásállatorvosi szakmai felelősségbiztosításállatorvosi szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft5.000.000 Ft
Limit évente50.000.000 Ft50.000.000 Ft
Önrész10%, 10.000 Ftnincs
Legjobb díj13.500 Ft/év18.000 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például több állatorvos vagy egészségügyi alkalmazott biztosítása esetén. Kérjen ajánlatot!

Példa az orvosi szakmai felelősségbiztosítás feltételekre

Milyen károkra fizet egy orvosi szakmai felelősségbiztosítás?

Az orvosi szakmai felelősségbiztosítás Magyarországon az orvosok és más egészségügyi szakemberek szakmai tevékenységük során okozott hibák vagy mulasztások miatt bekövetkező károkra fizet. Ezek a károk általában az alábbiakat foglalják magukban:

  1. Orvosi kezelési hibák: Az orvosi szakemberek esetleges hibás diagnózisa, helytelen kezelési eljárások vagy gyógyszerelési hibák olyan károkat okozhatnak a betegeknek, amelyek fizikai vagy mentális sérülésekhez vezethetnek. Az orvosi szakmai felelősségbiztosítás ezeket a kártérítési igényeket fedezheti.
  2. Műtéti komplikációk: A műtétek során előfordulhatnak komplikációk, amelyek súlyos egészségügyi következményekkel járhatnak a betegek számára. Ha az ilyen komplikációk egy szakmai hiba miatt merülnek fel, az orvosi szakmai felelősségbiztosítás védelmet nyújthat az orvosnak.
  3. Szövődmények és mellékhatások: Az orvosi kezelések vagy beavatkozások során előfordulhatnak nem várt szövődmények vagy mellékhatások, amelyek kárt okozhatnak a betegeknek. Az orvosi szakmai felelősségbiztosítás ezeket a szövődményeket vagy mellékhatásokat érintő kártérítési igényeket is lefedheti.
  4. Kommunikációs hibák: Az orvosoknak és egészségügyi szakembereknek pontosan és világosan kell tájékoztatniuk a betegeket a kezelésekről, az állapotukról és a lehetséges kockázatokról. Kommunikációs hibák, félreértések vagy hiányos tájékoztatás esetén kártérítési igények merülhetnek fel, amelyeket az orvosi szakmai felelősségbiztosítás fedezhet.
  5. Sérelemdíj A „sérelemdíj” Magyarországon az orvosi felelősségbiztosítások esetében az olyan kártérítési összeget jelenti, amelyet az orvosnak vagy egészségügyi szakembernek meg kell fizetnie azért, mert a betegnek fizikai vagy mentális sérelmet okozott a szakmai tevékenysége során. Ez a sérelemdíj a károsult beteg vagy hozzátartozói részére jár, akiknek szenvedése vagy hátrányos helyzete következett be az orvosi beavatkozás vagy kezelés során bekövetkezett hiba vagy mulasztás miatt.
  6. Személyes adatok kezelésével okozott kár: azokat a kártérítési igényeket fedezi, amelyek adatkezeléssel vagy adatvédelemmel kapcsolatos szabályozási megsértések, hibák vagy mulasztások miatt merülnek fel.

 

Fontos megjegyezni, hogy az orvosi szakmai felelősségbiztosítás feltételei és fedezetei biztosítók és kiválasztott biztosítási csomagok szerint változhatnak. Az orvosi szakembereknek érdemes alaposan megismerni a választott biztosítás feltételeit, hogy tisztában legyenek azzal, hogy milyen típusú károkra terjed ki a biztosításuk, és milyen esetekben jogosultak kártérítésre. A pontos fedezetekről és a kivételekről mindig érdemes konzultálni egy megbízható biztosítási szakemberrel.