Ajánlatkérés építés-szerelés (C.A.R.) biztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni építés-szerelés (C.A.R.) biztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem. (Adatait bizalmasan kezeljük, adatvédelmi tájékoztatónkat innen letöltheti.)

Gyors ajánlatadás

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás (például egy induló építkezés vagy e-napló miatt), jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

Miért érdemes építés-szerelés (C.A.R. – construction all risks) biztosítást kötni? Mit jelent az építés-szerelés biztosítás?

Az építés- és szerelésbiztosítás egyszerre vagyon- és felelősségbiztosítás, all risks típusú fedezet nyújt, mely minden olyan káreseményre kiterjed, ami a biztosított vagyontárgyak javítását, vagy pótlását teszi szükségessé, és amelyeket a biztosító kockázatvállalása nem zárt ki (vagyonbiztosítás), továbbá arra is fizet, ha a kivitelező másnak okoz kárt (felelősségbiztosítás). Így a kivitelezőt ért kárra, és a kivitelező által okozott kárra is fizetnek!

Így a biztosítási fedezet kiterjed:

  • az építkezés folyamán az építési teljesítésben (beépített anyagok, munka) keletkező dologi károkra, melyek bekövetkezése hirtelen, balesetszerű, előre nem látható. Az építési anyagok és egyéb biztosított vagyontárgyak betöréses lopás és lopás káraira, továbbá mellékköltségekre, kárenyhítési költségekre (ez mind a vagyonbiztosítás része)
  • harmadik személynek és megrendelőnek okozott dologi és személyi károkra (felelősségbiztosítás).

Az építés-szerelés (CAR – Construction All Risks) biztosítás egy olyan speciális biztosítási forma, amelyet építőipari projektekhez kötnek, egyszeri díjfizetéssel. Célja, hogy védelmet nyújtson az építési munkálatok során bekövetkező károk ellen. Magyarországon is érdemes ilyen biztosítást kötni a kivitelezőnek, mivel az építési folyamat során számos kockázattal járhat, amelyek komoly anyagi terheket rónak a felekre. A CAR biztosítás megkönnyíti a károk helyreállítását és csökkenti a kockázatot az építőipari projektek során.

Pár tipikus káreset, amelyek előfordulhatnak az építési folyamat során:

  • Anyagi kár az építkezésen: Például a munkagépek meghibásodása, építőanyagok megrongálódása vagy eltűnése, tűzesetek, víz- vagy viharkárok, ami súlyosan befolyásolhatja az építkezés folyamatát és költségeit.
  • Tervezési hiba: Ha a tervezők hibásan tervezték meg a projektet, amely következtében károk keletkeznek az építkezés során vagy a későbbiekben, például a szerkezet stabilitása vagy a funkcionális problémák miatt.
  • Hibás munkavégzés: Az építkezés során bekövetkező hibás munkavégzésből eredő károk, például rosszul beépített szerkezetek, nem megfelelő minőségű munkavégzés, ami csökkentheti az épület vagy létesítmény élettartamát és megnövelheti a fenntartási költségeket.
  • Felelősségből eredő károk: Balesetek, sérülések vagy károk, amelyek az építési területen, vagy az épület használatában bekövetkeznek, és amelyekért a kivitelezőnek felelősséget kell vállalnia.
  • Természeti katasztrófák: A természeti csapások, például árvizek, földrengések, tornádók vagy erős széllökések károkat okozhatnak az építkezésen vagy az épületeken.

A CAR biztosítás ezen károkat, és még sok más kockázatot is lefed, és megkönnyíti a kivitelezők számára, hogy magabiztosan végezhessék munkájukat anélkül, hogy az anyagi veszteségektől kellene tartaniuk. Az építőipari projektek komplexitása és az előforduló kockázatok miatt érdemes alaposan megfontolni és a konkrét projekt igényeihez igazítani a CAR biztosítás kiterjedését. Mindenképpen érdemes konzultálni egy megbízható biztosítási szakemberrel a megfelelő biztosítási fedezet kiválasztásához.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Társasház építés (új beruházás) építés-szerelés biztosítása

Kalkuláció alapja: 290 millió forintos projekt érték, 10 millió felszerelés, 10 millió gép, 5 millió többletköltség. Csak új épület van, zöldmezős beruházás.

 
SzolgáltatásÉpítés-szerelés (C.A.R. -Constructors All Risk) biztosításÉpítés-szerelés (C.A.R. -Constructors All Risk) biztosítás
Projekt értéke290.000.000 Ft290.000.000 Ft
Építési gépek, felszerelések20.000.000 Ft20.000.000 Ft
Többletköltség kár esetén5.000.000 Ft5.000.000 Ft
Felelősség limit káronként25.000.000 Ft50.000.000 Ft
Felelősség limit teljes idõszakra50.000.000 Ft100.000.000 Ft
Önrész*10%, 100.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj195.500 Ft/év204.750 Ft/év
Külön feltételekAlvállalkozók biztosítása, keresztfelelősség, biztosítási időszak kiterjesztése 2 évvel, környező vagyontárgyak fedezeteAlvállalkozók biztosítása, keresztfelelősség, biztosítási időszak kiterjesztése 2 évvel, környező vagyontárgyak fedezete

*Személyi sérüléses károk önrész nélkül térülnek!

További kedvezmény lehetséges például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Gyár felújítás és bővítés (új épületszárny) építés-szerelés biztosítása

Kalkuláció alapja: 200 millió forintos projekt érték, 20 millió felszerelés, 20 millió gép, 150 millió meglévő épület biztosítása, 10 millió többletköltség, összesen 400 milliós érték összesen.

 
SzolgáltatásÉpítés-szerelés (C.A.R. -Constructors All Risk) biztosításÉpítés-szerelés (C.A.R. -Constructors All Risk) biztosítás
Projekt értéke200.000.000 Ft200.000.000 Ft
Építési gépek, felszerelések40.000.000 Ft40.000.000 Ft
Meglévõ épület biztosítása150.000.000 Ft150.000.000 Ft
Többletköltség kár esetén10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Felelősség limit káronként25.000.000 Ft50.000.000 Ft
Felelősség limit teljes idõszakra50.000.000 Ft100.000.000 Ft
Önrész*10%, 100.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj244.000 Ft/év260.000 Ft/év
Külön feltételekAlvállalkozók biztosítása, keresztfelelősség, biztosítási időszak kiterjesztése 2 évvel, környező vagyontárgyak fedezeteAlvállalkozók biztosítása, keresztfelelősség, biztosítási időszak kiterjesztése 2 évvel, környező vagyontárgyak fedezete

*Személyi sérüléses károk önrész nélkül térülnek!

További kedvezmény lehetséges például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Korábban csak néhány biztosító foglalkozott kivitelezői felelősségbiztosításssal: Generali, Aegon elsõsorban. A kevésbé kockázatos esetekre adott a Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél.

Young couple consultations with a insurance agent. saving and insurance concept

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: K&H, Signal és Köbe biztosító is üzletet lát már az építõipari felelõsségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az Aegon, Generali és a Groupama legjobb szolgáltatásban, mert az ő termékük nem csak egyszerû bejelentéssel épülő lakóépületeken végzett munkákra terjed ki, hanem bármilyen ingatlanon (társasházak, nem lakóépületek) végzett építőipari munkára. Generalinál és Groupamánál szintén kiterjeszthető a felelősségbiztosítás más munkákra is, de ennek plusz díja van, ezzel együtt általában drágábbak már.