Ajánlatkérés könyvelői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni könyvelői, adótanácsadói vagy könyvvizsgálói felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 12 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

30% kedvezmény könyvelői felelősségbiztosításra

2023.09.30-ig 30% kedvezménnyel köthet könyvelői és adótanácsadói szakmai felelősségbiztosítást több biztosítónál, érdemes még ebben a hónapban ajánlatot kérni!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

Gyors ajánlatadás

12 órán belül küldöm emailben az ajánlatokat összesítő táblázatot, így nem kell napokat várni arra, hogy élő biztosítása legyen.

A könyvelői szakmai felelősségbiztosítás előnyei:

Jogszabályi előírások miatt egyelőre nem kötelező könyvelőknek felelősségbiztosítást kötni, de a sokasodó és egyre növekvő összegű Nav bírságok és a bonyolultabbá váló jogszabályok miatt egyre inkább érdemes. Az ügyfelek felé is egy bizalomépítő garancia, ha valaki rendelkezik könyvelői felelősségbiztosítással.

Ha csak a legkedvezőbb megoldást keresi, jó helyen jár, ajánlatkérés után küldik egy táblázatot a biztosítók ajánlatainak összehasonlításával, és ki tudja választani a legolcsóbb megoldást.

Ha az ár-érték arányban legjobb megoldást keresi, akkor érdemes jobban megnézni az ajánlatkérés után kapott táblázatot, mert sok jó lehetőség van már a biztosítóknál. Választható például önrész nélkül biztosítás is, ami a teljes kárt fedezi (a legtöbb szakmai felelősségbiztosítás 10% önrészt tartalmaz). Sok kiegészítőt is lehet választani, például múltbeli hibákra vonatkozó plusz fedezetet, a biztosítás megszűnése utáni időszakra vonatkozó akár 5 éves időbeli hatály kiterjesztést a később kiderülő károkra, vagy adatkezeléssel okozott károkra vonatkozó fedezetet.

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Könyvelő cég szakmai felelősségbiztosítása, 4,5 milliós árbevétel

Kalkuláció alapja: könyvelő cég biztosított, éves árbevétele 4,5 millió Ft, évente fizet átutalással.

Szolgáltatáskönyvelői szakmai felelősségbiztosításkönyvelői szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként1.000.000 Ft2.000.000 Ft
Limit mulasztási bírságra500.000 Ft2.000.000 Ft
Limit évente1.000.000 Ft2.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 50.000 Ft
Legjobb díj23.134 Ft/év33.131 Ft/év

A mulasztási bírság limite a különbség a két ajánlat között, ez jelentősen befolyásolja a díjat. További kedvezmények lehetségesek például csoportos beszedés fizetési mód választása esetén. Kérjen ajánlatot!

Könyvelő és adótanácsadó cég szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: könyvelő, adótanácsadó és könyvvizsgáló cég biztosított, éves árbevétele 5 millió Ft, évente fizet átutalással.

Szolgáltatáskönyvelői szakmai felelősségbiztosításkönyvelői szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft5.000.000 Ft
Limit mulasztási bírságra2.000.000 Ft5.000.000 Ft
Limit évente5.000.000 Ft5.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 50.000 Ft
Legjobb díj34.500 Ft/év38.906 Ft/év

A mulasztási bírság limite a különbség a két ajánlat között, ez jelentősen befolyásolja a díjat. További kedvezmények lehetségesek például csoportos beszedés fizetési mód választása esetén. Kérjen ajánlatot!

Könyvelő cég szakmai felelősségbiztosítása, 10 milliós árbevétel

Kalkuláció alapja: könyvelő cég biztosított, éves árbevétele 10 millió Ft, évente fizet átutalással.

Szolgáltatáskönyvelői szakmai felelősségbiztosításkönyvelői szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit mulasztási bírságra5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente5.000.000 Ft10.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 50.000 Ft
Legjobb díj39.469 Ft/év44.344 Ft/év

A káronkénti limit és az éves limit a különbség a két ajánlat között, ez jelentősen befolyásolja a díjat. További kedvezmények lehetségesek például csoportos beszedés fizetési mód választása esetén. Kérjen ajánlatot!

Miért érdemes könyvelői szakmai felelősségbiztosítást kötni vállalkozóknak?

 

Könyvelői szakmai felelősségbiztosítás kötése Magyarországon nagyon fontos, mivel a könyvelőknek számos kockázattal kell szembenézniük a munkájuk során. A szakmai felelősségbiztosítás védelmet nyújt a könyvelőknek az olyan kártérítési igényekkel szemben, amelyek a szakmai tevékenységük során bekövetkezett hibák, mulasztások vagy elmulasztott határidők miatt merülhetnek fel. Néhány indok, hogy miért érdemes könyvelői szakmai felelősségbiztosítást kötni:

  1. Védelem pénzügyi károk ellen: A könyvelők munkája során előfordulhatnak olyan hibák vagy mulasztások, amelyek kárt okozhatnak az ügyfeleknek vagy harmadik feleknek. A szakmai felelősségbiztosítás védi a könyvelőket a pénzügyi követelésektől, amelyek az ilyen hibák miatt merülhetnek fel, és segít megelőzni a könyvelők számára anyagi nehézségeket.
  2. Jogvédelem: Ha a könyvelő ellen peres eljárást indítanak a tevékenysége során bekövetkezett hibák miatt, a szakmai felelősségbiztosítás jogi védelmet nyújthat a könyvelőnek. Ez segíthet a jogi költségek lefedésében és az ügy hatékony kezelésében.
  3. Bizalmat kelt az ügyfelek körében: A könyvelői szakmai felelősségbiztosítás megléte azt mutatja, hogy a könyvelő felelősségteljesen áll hozzá a munkájához, és készen áll vállalni az esetleges hibákért vagy mulasztásokért való felelősséget. Ez növelheti az ügyfelek bizalmát és hűségét.
  4. Megfelelési követelmények: A könyvelői szakma számos szabályozással és jogszabállyal jár, amelyeknek megfelelés kulcsfontosságú. Bár jogszabály nem írja elő könyvelőknek, de egy komolyabb üzleti partner elvárja a biztosítás meglétét.

Néhány gyakori kár, amely előfordulhat könyvelőknél, és amelyekért felelősségbiztosításuk lehet felelős:

  • Hibás adatok vagy téves kimutatások miatt bírság az ügyfeleknek.
  • Határidők elmulasztása, ami pénzügyi veszteséget okoz az ügyfeleknek.
  • Hiányzó vagy helytelen dokumentáció, ami jogi vagy adóügyi problémákat okoz az ügyfeleknek.
  • Adatkezelési hibák miatt károk ügyfeleknek vagy harmadik feleknek.

Tipikus kizárás minden biztosítónál, hogy az elmaradt haszonra és az adóhiányra nem fizetnek, csak az ehhez kapcsolódó bírságot és késedelmi kamatot fizetik mert. Ez logikus, mivel az adót akkor is be kellett volna fizetni, ha nem követi el a hibát a könyvelő. Érdemes az összes kizárást elolvasni alaposan a feltételekben.

Fontos megjegyezni, hogy a könyvelői szakmai felelősségbiztosítás fedezete és kiterjedése vállalkozástól függően változhat, a pontos tevékenység is befolyásolja, adótanácsadónak vagy könyvvizsgálónak lehet választani kiegészítő fedezetet is. Érdemes alaposan megismerni a választott biztosítás feltételeit, és konzultálni egy megbízható biztosítási szakértővel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb biztosítást a könyvelői tevékenységhez kedvező áron.