Ajánlatkérés környezetvédelmi felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni környezetvédelmi felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 12 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

Akár 60% kedvezmény környezetvédelmi felelősségbiztosításra

2024.01.31-ig 60% kedvezménnyel köthet  környezetvédelmi felelősségbiztosítást több biztosítónál, érdemes még ebben a hónapban ajánlatot kérni!

Gyors ajánlatadás, gyors online kötés

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás, jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Környezetvédelmi felelősségbiztosítás előnyei:

  • Kár esetén a biztosító fizet, így nem kell tartani semmilyen váratlan kártérítési eseménytől, kártérítési per esetén a biztosító akár ügyvédet is küld a tárgyalásra segíteni
  • Bizalomépítés a megrendelő felé, akár garancia vállalásnak is használható
  • Kiterjeszthető alvállalkozókra, az ő munkájuk is vállalhatja a felelősséget a kivitelező
  • Jogszabályoknak megfelelés 

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

Új jogszabály a környezetvédelmi felelősségbiztosításra

A Magyar Közlöny 2023. december 29-én kiadott 2023/194 számában jelent meg a 681/2023. (XII. 29.) Kormányrendelet, a hulladékgazdálkodási tevékenységgel összefüggésben okozott, előre nem látható környezeti károk elhárításának finanszírozásáról.

A rendelet alapján 2024. január 1-től biztosítási káreseményenként és időszakonként legalább 10 millió forint összegben kötelező környezetvédelmi biztosítást kell kötniük azoknak a hulladéktermelő gazdálkodó vállalkozásoknak, akiknek bármely telephelyén a képződött és birtokolt hulladék éves mennyisége meghaladja:

a) veszélyes hulladék esetén a 200 kg-ot,

b) nem veszélyes hulladék esetén – a c) pontban foglaltak kivételével – a 2000 kg-ot, vagy

c) nem veszélyes építési-bontási hulladék esetén az 5000 kg-ot.

 

A gazdálkodó szervezet a telephelyeinek számától függetlenül összesen egy környezetvédelmi biztosítást köteles kötni, valamennyi telephelyére nézve.

Nem veszélyes hulladék pl: műanyag hulladék, hulladékká vált gumiabroncsok, papír és karton, fémhulladék, fűrészpor, faforgács, gyümölcs, zöldség, étolaj, hús, és hal élelmiszerek előállításából, feldolgozásából származó hulladék.

Például: étterem, kifőzde, szálláshely, virágüzlet, iroda, edzőterem, szállítmányozási vállalkozás.

Veszélyes hulladék pl: olajszűrő, fékfolyadék, zsírok, kenőanyagok, szappanok, mosószerek, fertőtlenítőszerek és kozmetikumok gyártásából, kiszereléséből, forgalmazásából és felhasználásából származó hulladék.

Például: autószervíz, vegyipari, gyógyszergyártó vállalkozás, egészségügy intézmény, laboratórium.

Fontos szabály, hogy A 2012. évi CLXXXV. törvény a hulladékról 72 (1) bekezdése szerint a pénzügyi biztosíték, a céltartalék képzésére, valamint a környezetvédelmi biztosítás kötésére kötelezett gazdálkodó szervezet az üzleti év végét követő év május 31-ig a hulladékgazdálkodási hatóságnak igazolja, hogy a környezetvédelmi biztosítást megkötötte, a pénzügyi biztosíték, a céltartalék rendelkezésére áll.

Próbálja ki, milyen díjakon lehet most környezetvédelmi felelősségbiztosítást kötni, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra most!

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Hulladéktermelő vállalkozás kötelező felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: 0-10 tonna közti hulladék, nem veszélyes hulladék termelése, évente fizet átutalással. Egy telephelyen végzi a tevékenységet. A 681/2023. (XII.29.) kormányrendeleteknek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatáskötelező környezetvédelmi felelősségbiztosításkötelező környezetvédelmi felelősségbiztosítás
Limit káronként10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ftnincs önrész
Legjobb díj47.946 Ft/év60.024 Ft/év
Külön feltételekéves díjfizetésseléves díjfizetéssel

További kedvezmény lehetséges. Kérjen ajánlatot!

Hulladéktermelő vállalkozás kötelező felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: 10-100 tonna közti hulladék, nem veszélyes hulladék termelése 90%-ban, veszélyes hulladék 10%-ban, évente fizet átutalással. Egy telephelyen végzi a tevékenységet. A 681/2023. (XII.29.) kormányrendeleteknek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatáskötelező környezetvédelmi felelősségbiztosításkötelező környezetvédelmi felelősségbiztosítás
Limit káronként10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ftnincs önrész
Legjobb díj79.056 Ft/év98.920 Ft/év
Külön feltételek  

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Hulladéktermelő vállalkozás kötelező felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: 0-10 tonna közti hulladék, veszélyes hulladék termelése 100%-ban, évente fizet átutalással. Egy telephelyen végzi a tevékenységet. A 681/2023. (XII.29.) kormányrendeleteknek megfelel, 1 évre szól.

 
 
Szolgáltatáskötelező környezetvédelmi felelősségbiztosításkötelező környezetvédelmi felelősségbiztosítás
Limit káronként10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Limit évente10.000.000 Ft10.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ftnincs önrész
Legjobb díj98.454 Ft/év122.976 Ft/év
Külön feltételek  

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Young couple consultations with a insurance agent. saving and insurance concept

Korábban csak néhány biztosító foglalkozott kivitelezői felelősségbiztosításssal: Generali, Aegon és CIG. A kevésbé kockázatos esetekre adott a Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: K&H, Signal és Köbe biztosító is üzletet lát már az építõipari felelõsségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az Aegon és a CIG legjobb szolgáltatásban, mert az ő termékük nem csak egyszerû bejelentéssel épülő lakóépületeken végzett munkákra terjed ki, hanem bármilyen ingatlanon (társasházak, nem lakóépületek) végzett építőipari munkára. Generalinál és Groupamánál szintén kiterjeszthető a felelősségbiztosítás más munkákra is, de ennek plusz díja van, ezzel együtt általában drágábbak már.

Miért érdemes környezetvédelmi felelősségbiztosítást kötni vállalkozóknak?

A környezetvédelmi felelősségbiztosítás kötése Magyarországon számos előnnyel jár a vállalkozások és kivitelezők számára. Ez a biztosítási forma védelmet nyújt a kivitelezőknek az olyan kártérítési igényekkel szemben, amelyek a tevékenységük során okozott hibák, mulasztások vagy balesetek miatt merülhetnek fel. Az alábbiakban bemutatom néhány okot, hogy miért érdemes kivitelezői felelősségbiztosítást kötni:

  1. Pénzügyi védelem: A kivitelezés során a véletlen vagy hibák miatt kárt okozhatnak másoknak vagy mások tulajdonának. A kivitelezői felelősségbiztosítás a kártérítési követeléseket fedezheti, így nem kell a vállalkozásnak saját tőkéjéből fizetnie az esetleges kártérítéseket, ami pénzügyi teher csökkentést jelenthet.
  2. Jogvédelem: Ha a kivitelező ellen peres eljárást indítanak a tevékenysége során bekövetkezett károk miatt, a kivitelezői felelősségbiztosítás jogi védelmet nyújthat a vállalkozás számára. Ez segíthet a jogi költségek lefedésében és az ügyek hatékony kezelésében.
  3. Üzleti hitelesség: A kivitelezői felelősségbiztosítás megléte azt mutatja, hogy a vállalkozás felelősségteljesen áll hozzá tevékenységéhez, és készen áll vállalni az esetleges károkat. Ez növelheti a vállalkozás hitelességét és bizalmat kelt az ügyfelek, partnerek és megrendelők körében.
  4. Jogszabályoknak való megfelelés: Bizonyos építési projektek vagy szerződések megkövetelhetik a kivitelezői felelősségbiztosítás meglétét. A biztosítás hiánya kizárhatja a vállalkozást bizonyos tenderekből vagy projektlehetőségekből.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a kivitelezői felelősségbiztosítás fedezete és kiterjedése vállalkozástól függően változhat. Érdemes alaposan megismerni a választott biztosítás feltételeit, és szükség esetén konzultálni egy megbízható biztosítási szakértővel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb biztosítást a vállalkozás számára.