Ajánlatkérés kivitelezői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni építőipari felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem.

Akár 60% kedvezmény kivitelezői felelősségbiztosításra

2023.10.31-ig 60% kedvezménnyel köthet  kivitelezői felelősségbiztosítást több biztosítónál, érdemes még ebben a hónapban ajánlatot kérni!

Gyors ajánlatadás, gyors online kötés

Pár órán belül küldöm emailben az ajánlatokat, így ha sürgős a biztosítás (például egy induló építkezés vagy e-napló miatt), jelölje az ajánlatkérés során, és akár még ma meg tudjuk kötni a biztosítást!

Árgarancia

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így garantáltan meg tudjuk keresni a legjobb megoldást.

Kivitelezői felelősségbiztosítás előnyei:

 • Kár esetén a biztosító fizet, így nem kell tartani semmilyen váratlan kártérítési eseménytől, kártérítési per esetén a biztosító akár ügyvédet is küld a tárgyalásra segíteni
 • Bizalomépítés a megrendelő felé, akár garancia vállalásnak is használható
 • Kiterjeszthető alvállalkozókra, az ő munkájuk is vállalhatja a felelősséget a kivitelező
 • Kiegészíthető munkáltatói felelősségbiztosítással, így munkahelyi balesetnél is helytáll a biztosító
 • Jogszabályoknak megfelelés: e-napló esetén bizonyos esetekben kötelező kötni egyszerű bejelentéses munkáknál, legalább 10 millió/kár 30 millió/év limittel. Villany- és vízszerelőknek szintén kötelező bizonyos esetekben, legalább 1 millió/kár limittel.

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk az árbevétel, létszám és a felmerülő igények alapján.

 

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

Új jogszabályok az villanyszerelők és vízszerelők kötelező felelősségbiztosítására

Az építési törvény 2016 júliusi módosítása szerint szakmai felelősségbiztosítással lehet csak vállalkozni a 300 négyzetméteresnél kisebb, egyszerû bejelentéssel érintett családi ház tervezésére és kivitelezésére. A kötelező felelősségbiztosítás kereteit a 353/2016. (XI.18.) kormányrendelet részletezi. A rendelet szerint kivitelezõi szerződésben szereplő felelősségbiztosítás nélkül az építési munkaterület nem adható át a fővállalkozó kivitelezőnek, az építési napló nem nyitható meg és a kivitelezés nem kezdhető meg. Mindez azokra a beruházásokra vonatkozik, amelyek kivitelezési szerzõdését 2017. január 1-jét követően kötötték meg, az elektronikus építési főnapló megnyitására pedig 2017. február 1-je után került sor.

Kivitelezők esetén a limit előírások:

 •  50 millió Ft beruházási költségkeretig 10 millió Ft/kár és 30 millió Ft/időszak vagy év 
 • 50-100 millió Ft közötti beruházási költségkeret esetén 20 millió Ft/kár és 60 millió Ft/időszak vagy év
 • 100 millió Ft feletti beruházási költségkeret esetén 30 millió Ft/kár és 90 millió Ft/időszak vagy év

Fontos szabály, hogy a felelősségbiztosításnak a beruházási szerződés megszûnését (munka befejezését) követően még 3 évig fedetezet kell nyújtania, ha utólag derülne ki egy kár, például egy kivitelezési hiba következményei miatt 2 év múlva megreped a fal. Ezt úgy lehet elérni, hogy tervező egy idõbeli hatály kiterjesztést választ (általában 3 éves szavatosság 20%-kal növeli a díjat, de a legtöbb termék ezt díjtalanul tartalmazza). A biztosításnak az alvállalkozóra is ki kell terjednie.

Próbálja ki, milyen díjakon lehet most kivitelezői felelősségbiztosítást kötni, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra most!

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

Villanyszerelők és vízszerelők kötelező szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: 6 millió forintos árbevétel, villanyszerelői vagy vízszerelői tevékenység, évente fizet átutalással. A 219/2017 és 220/2017 kormányrendeleteknek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatásvillanyszerelői vagy vízszerelői felelősségbiztosításvillanyszerelői vagy vízszerelői felelősségbiztosítás
Limit káronként5.000.000 Ft15.000.000 Ft
Limit évente5.000.000 Ft30.000.000 Ft
Önrész10%, 50.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj18.500 Ft/év49.034 Ft/év
Külön feltételekSzolgáltatás tárgyában okozott kárra és sérelemdíjra is kiterjedAlvállalkozókra, sérelemdíjra, szolgáltatás tárgyában okozott kárra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmény lehetséges például e-számla vagy magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás
(családi házakra és más munkákra)

Kalkuláció alapja: 10 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerû bejelentéssel épülõ családi házakra és más munkákra is, évente fizet átutalással. A 353/2016. kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatáskivitelezői felelősségbiztosításkivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként10.000.000 Ft20.000.000 Ft
Limit évente30.000.000 Ft60.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj67.500 Ft/év86.400 Ft/év
Külön feltételekAlvállalkozókra, felelős mûszaki vezetésre, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetetAlvállalkozókra, felelős mûszaki vezetésre, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás
(családi házakra és más munkákra)

Kalkuláció alapja: 30 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerû bejelentéssel épülõ családi házakra is, évente fizet átutalással. A kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

 
 
Szolgáltatáskivitelezői felelősségbiztosításkivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként10.000.000 Ft20.000.000 Ft
Limit évente30.000.000 Ft60.000.000 Ft
Önrész10%, 100.000 Ft10%, 100.000 Ft
Legjobb díj90.000 Ft/év150.000 Ft/év
Külön feltételekAlvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetetAlvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Young couple consultations with a insurance agent. saving and insurance concept

Korábban csak néhány biztosító foglalkozott kivitelezői felelősségbiztosításssal: Generali, Aegon és CIG. A kevésbé kockázatos esetekre adott a Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: K&H, Signal és Köbe biztosító is üzletet lát már az építõipari felelõsségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az Aegon és a CIG legjobb szolgáltatásban, mert az ő termékük nem csak egyszerû bejelentéssel épülő lakóépületeken végzett munkákra terjed ki, hanem bármilyen ingatlanon (társasházak, nem lakóépületek) végzett építőipari munkára. Generalinál és Groupamánál szintén kiterjeszthető a felelősségbiztosítás más munkákra is, de ennek plusz díja van, ezzel együtt általában drágábbak már.

Miért érdemes kivitelezői felelősségbiztosítást kötni építőipari vállalkozóknak?

A kivitelezői felelősségbiztosítás kötése Magyarországon számos előnnyel jár a vállalkozások és kivitelezők számára. Ez a biztosítási forma védelmet nyújt a kivitelezőknek az olyan kártérítési igényekkel szemben, amelyek a tevékenységük során okozott hibák, mulasztások vagy balesetek miatt merülhetnek fel. Az alábbiakban bemutatom néhány okot, hogy miért érdemes kivitelezői felelősségbiztosítást kötni:

 1. Pénzügyi védelem: A kivitelezés során a véletlen vagy hibák miatt kárt okozhatnak másoknak vagy mások tulajdonának. A kivitelezői felelősségbiztosítás a kártérítési követeléseket fedezheti, így nem kell a vállalkozásnak saját tőkéjéből fizetnie az esetleges kártérítéseket, ami pénzügyi teher csökkentést jelenthet.
 2. Jogvédelem: Ha a kivitelező ellen peres eljárást indítanak a tevékenysége során bekövetkezett károk miatt, a kivitelezői felelősségbiztosítás jogi védelmet nyújthat a vállalkozás számára. Ez segíthet a jogi költségek lefedésében és az ügyek hatékony kezelésében.
 3. Üzleti hitelesség: A kivitelezői felelősségbiztosítás megléte azt mutatja, hogy a vállalkozás felelősségteljesen áll hozzá tevékenységéhez, és készen áll vállalni az esetleges károkat. Ez növelheti a vállalkozás hitelességét és bizalmat kelt az ügyfelek, partnerek és megrendelők körében.
 4. Követelményeknek való megfelelés: Bizonyos építési projektek vagy szerződések megkövetelhetik a kivitelezői felelősségbiztosítás meglétét. A biztosítás hiánya kizárhatja a vállalkozást bizonyos tenderekből vagy projektlehetőségekből.
 5. Baleseti védelem: A kivitelezői munkák során balesetek történhetnek, amelyek sérülésekhez vagy anyagi károkhoz vezethetnek. A kivitelezői felelősségbiztosítás segíthet a vállalkozásnak a balesetek okozta károk kezelésében és a sérült felek kártérítésének fedezésében.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a kivitelezői felelősségbiztosítás fedezete és kiterjedése vállalkozástól függően változhat. Érdemes alaposan megismerni a választott biztosítás feltételeit, és szükség esetén konzultálni egy megbízható biztosítási szakértővel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb biztosítást a vállalkozás számára.