Ajánlatkérés tervezői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni szakmai felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem. (Adatait bizalmasan kezeljük, adatvédelmi tájékoztatónkat innen letöltheti.)

Az ajánlatkérő rész átmenetileg nem működik, kérem hívjon telefonon: +36-20-994-2001 vagy írjon emailt: gergely@felelossegbiztosito.hu.

Cégnév
Név
Email
Telefonszám
Tevékenység
(pontosan)
Árbevétel
millió forint/év (nettó)
Önrész

Limit káronként
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító káreseményenként)

Limit évente
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító évente)

Van biztosítása?
Igen
Nem, még nincs
Csak családi házakat tervez?
Igen
Nem, mást is tervezek
Üzenet
S.O.S. ajánlatot kérek

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

tervezői mérnöki felelősségbiztosítás

1. Kötelező tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 4 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, félévente fizet átutalással. A tevékenység korlátozott, csak tervezésre és tervezői művezetésre terjed ki, de a díj is ezzel arányos, nagyon kedvező. A kormányrendeletnek megfelel.

Szolgáltatás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként 2.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Limit évente 6.000.000 Ft 15.000.000 Ft
Önrész 10%, 200.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 28.752 Ft/év 31.500 Ft/év
Külön feltételek Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

2. Építészeti és tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 5 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, évente fizet átutalással. Kiterjed az alvállalkozókra, sérelemdíjra, műszaki ellenőrzésre és szaktanácsadásra, felelős műszaki vezetésre, energetikai auditori tevékenységre, igazságügyi szakértésre is.

Szolgáltatás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként 2.000.000 Ft 5.000.000 Ft
Limit évente 10.000.000 Ft 25.000.000 Ft
Önrész 10%, 50.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 51.600 Ft/év 69.445 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

3. Építészeti és tervezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 10 millió forintos árbevétel, tervezői tevékenység, évente fizet átutalással. Kiterjed az alvállalkozókra, sérelemdíjra, műszaki ellenőrzésre és szaktanácsadásra, felelős műszaki vezetésre, energetikai auditori tevékenységre, igazságügyi szakértésre is.

Szolgáltatás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás mérnöki szakmai felelősségbiztosítás
Limit káronként 2.000.000 Ft 10.000.000 Ft
Limit évente 10.000.000 Ft 50.000.000 Ft
Önrész 10%, 50.000 Ft 10%, 50.000 Ft
Legjobb díj 73.100 Ft/év 99.000 Ft/év

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Új jogszabályok az tervezői szakmai felelősségbiztosításokra

Az építési törvény júliusi módosítása szerint szakmai felelősségbiztosítással lehet csak vállalkozni a 300 négyzetméteresnél kisebb, egyszerű bejelentéssel érintett családi ház tervezésére és kivitelezésére. A szakmai felelősségbiztosítás kereteit a 353/2016. (XI.18.) kormányrendelet részletezi. A rendelet szerint kivitelezői szerződésben szereplő felelősségbiztosítás nélkül az építési munkaterület nem adható át a fővállalkozó kivitelezőnek, az építési napló nem nyitható meg és a kivitelezés nem kezdhető meg. Mindez azokra a beruházásokra vonatkozik, amelyek kivitelezési szerződését 2017. január 1-jét követően kötötték meg, az elektronikus építési főnapló megnyitására pedig 2017. február 1-je után került sor.

épitőipari felelőssegbiztositás

Tervezők esetén a limit előírások:

- 50 millió Ft beruházási költségkeretig 2 millió Ft/kár és 6 millió Ft/időszak vagy év

- 50-100 millió Ft közötti beruházási költségkeret esetén 5 millió Ft/kár és 15 millió Ft/időszak vagy év

- 100 millió Ft feletti beruházási költségkeret esetén 10 millió Ft/kár és 30 millió Ft/időszak vagy év

tervezői felelőssegbiztositás

Fontos szabály, hogy a felelősségbiztosításnak a beruházási szerződés megszűnését (munka befejezését) követően még 3 évig fedetezet kell nyújtania, ha utólag derülne ki egy kár, például egy tervezési hiba következményei miatt 2 év múlva megreped a fal. Ezt úgy lehet elérni, hogy tervező egy időbeli hatály kiterjesztést választ (általában 3 éves szavatosság 20%-kal növeli a díjat, de a legtöbb termék ezt díjtalanul tartalmazza). Ha van alvállalkozó, a biztosításnak az alvállkozóra is ki kell terjednie.

Próbálja ki, milyen díjakon lehet most tervezői felelősségbiztosítást kötni, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra most!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Korábban három biztosító foglalkozott tervezői szakmai felelősségbiztosításssal: Allianz, Generali és Uniqa. A kevésbé kockázatos esetekre adott az Union és Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél. Bár ezek se voltak tökéletesek, például a Groupama nem fizet sérelemdíjra.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: Aegon, Köbe és Cig biztosító is üzletet lát már a tervezői szakmai felelősségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az új olcsó és korlátozott szolgáltatású termékek versenyében a Generali sem akart lemaradni, és készített egy új terméket, így náluk most 2 tervezői felelőgbiztosítás van: az egyik a "régi", mindenre kiterjedő, a másik az új. Az új csak családi ház tervezésére terjed ki, tehát ha bármi mást tervez, akkor ez már nem jelent teljes védelmet. További hátrány, hogy a tisztán pénzügyi veszteséget az ők is kizárják, de díjuk is jóval olcsóbb, mint a régi (teljes) termék díja. Érdemes ezzel vigyázni, olcsó és korlátozott termék ez is, természetesen ár-érték arányban jó, ha az ügyfél tisztában van a hátrányaival.

Árgarancia és 35% kedvezmény

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így meg tudom keresni a legjobb megoldást. Március 31-ig legalább 35% kedvezménnyel köthet szakmai felelősségbiztosítást!

Új jogszabályok tervezői felelősségbiztosításra

Az új építési törvény és a 353/2016 (XI.18.) kormányrendelet kötelezővé teszi tervezők számára a szakmai felelősségbiztosítást. Részletekről itt olvashat >>>

Feltételek, termékek összehasonlítása

Az új jogszabályok miatt új termékeket vezettek be a biztosítók, de jelentős különbségek vannak a feltételeikben, több olcsó termékből ki van zárva sok olyan eset, ami megtörténhet. Részletekről itt olvashat >>>

dr. Takács Gergely

Gergely

Várom megkeresését: kérjen ajánlatot online vagy hívjon telefonon: 06-20-994-2001!

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

"Megbízható a munkavégzése, egyénre szabott az ajánlat"

Elégedettek voltunk azzal, hogy több évre ha visszatekintünk a PCH /mi Takács Gergővel állunk kapcsolatban/ év végén önállóan kezdeményezte az új kötési ajánlatok megtételét (ez segített abban, hogy ne feledkezzünk meg az évforduló adta biztosítási kötés lecserélésről).

- Az új ajánlatok mindig Ft. megtakarítást jelentettek.

- Megbízható a munkavégzés.

- Egyénre szabott az ajánlat.

- A felmerülő kérdésekre választ és megoldást kapunk.

- Kőrösi Lászlóné, ügyvezető, KLLK Kft.