Ajánlatkérés kivitelezői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem. (Adatait bizalmasan kezeljük.)

Cégnév
Név
Email
Telefonszám
Tevékenység
(pontosan)
Árbevétel
millió forint/év (nettó)
Önrész

Limit káronként
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító káreseményenként)

Limit évente
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító évente)

Felelos muszaki vezetést is végez?
Igen
Nem
Üzenet
S.O.S. ajánlatot kérek

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

tervezői mérnöki felelősségbiztosítás

1. Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 10 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerű bejelentéssel épülő családi házakra és más munkákra is, évente fizet átutalással. A kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatás kivitelezői felelősségbiztosítás kivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként 15.000.000 Ft 30.000.000 Ft
Limit évente 30.000.000 Ft 60.000.000 Ft
Önrész 10%, 100.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 45.543 Ft/év 58.245 Ft/év
Külön feltételek Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

2. Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás

Kalkuláció alapja: 15 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerű bejelentéssel épülő családi házakra is, évente fizet átutalással. A kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatás kivitelezői felelősségbiztosítás kivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként 15.000.000 Ft 30.000.000 Ft
Limit évente 30.000.000 Ft 60.000.000 Ft
Önrész 10%, 100.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 58.565 Ft/év 74.683 Ft/év
Külön feltételek Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

Új jogszabályok az kivitezői, építőipari szakmai felelősségbiztosításokra

Az építési törvény 2016 júliusi módosítása szerint szakmai felelősségbiztosítással lehet csak vállalkozni a 300 négyzetméteresnél kisebb, egyszerű bejelentéssel érintett családi ház tervezésére és kivitelezésére. A kötelező felelősségbiztosítás kereteit a 353/2016. (XI.18.) kormányrendelet részletezi. A rendelet szerint kivitelezői szerződésben szereplő felelősségbiztosítás nélkül az építési munkaterület nem adható át a fővállalkozó kivitelezőnek, az építési napló nem nyitható meg és a kivitelezés nem kezdhető meg. Mindez azokra a beruházásokra vonatkozik, amelyek kivitelezési szerződését 2017. január 1-jét követően kötötték meg, az elektronikus építési főnapló megnyitására pedig 2017. február 1-je után került sor.

épitőipari felelőssegbiztositás

Kivitelezők esetén a limit előírások:

- 50 millió Ft beruházási költségkeretig 10 millió Ft/kár és 30 millió Ft/időszak vagy év

- 50-100 millió Ft közötti beruházási költségkeret esetén 20 millió Ft/kár és 60 millió Ft/időszak vagy év

- 100 millió Ft feletti beruházási költségkeret esetén 30 millió Ft/kár és 90 millió Ft/időszak vagy év

tervezői felelőssegbiztositás

Fontos szabály, hogy a felelősségbiztosításnak a beruházási szerződés megszűnését (munka befejezését) követően még 3 évig fedetezet kell nyújtania, ha utólag derülne ki egy kár, például egy kivitelezési hiba következményei miatt 2 év múlva megreped a fal. Ezt úgy lehet elérni, hogy tervező egy időbeli hatály kiterjesztést választ (általában 3 éves szavatosság 20%-kal növeli a díjat, de a legtöbb termék ezt díjtalanul tartalmazza). A biztosításnak az alvállalkozóra is ki kell terjednie.

Próbálja ki, milyen díjakon lehet most kivitelezői felelősségbiztosítást kötni, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra most!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Korábban néhány biztosító foglalkozott kivitelezői felelősségbiztosításssal: Generali, Aegon és CIG. A kevésbé kockázatos esetekre adott a Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: K&H, Signal és Köbe biztosító is üzletet lát már az építőipari felelősségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az Aegon és a CIG legjobb szolgáltatásban, mert az ő termékük nem csak egyszerű bejelentéssel épülő lakóépületeken végzett munkákra terjed ki, hanem bármilyen ingatlanon (társasházak, nem lakóépületek) végzett építőipari munkára.

Árgarancia és 55% kedvezmény

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így meg tudom keresni a legjobb megoldást. Július 31-ig legalább 55% kedvezménnyel köthet szakmai felelőssegbiztosítást!

Új jogszabályok kivitezői felelősségbiztosításra

Az új építési törvény és a 353/2016 (XI.18.) kormányrendelet kötelezővé teszi kivitelezők számára a szakmai felelősségbiztosítást. Részletekről itt olvashat >>>

Feltételek, termékek összehasonlítása

Az új jogszabályok miatt új termékeket vezettek be a biztosítók, de jelentős különbségek vannak a feltételeikben, több olcsó termékből ki van zárva sok olyan eset, ami megtörténhet. Részletekről itt olvashat >>>

dr. Takács Gergely

Gergely

Várom megkeresését: kérjen ajánlatot online vagy hívjon telefonon: 06-20-994-2001!

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

"Megbízható a munkavégzése, egyénre szabott az ajánlat"

Elégedettek voltunk azzal, hogy több évre ha visszatekintünk a PCH /mi Takács Gergővel állunk kapcsolatban/ év végén önállóan kezdeményezte az új kötési ajánlatok megtételét (ez segített abban, hogy ne feledkezzünk meg az évforduló adta biztosítási kötés lecserélésről).

- Az új ajánlatok mindig Ft. megtakarítást jelentettek.

- Megbízható a munkavégzés.

- Egyénre szabott az ajánlat.

- A felmerülő kérdésekre választ és megoldást kapunk.

- Kőrösi Lászlóné, ügyvezető, KLLK Kft.