Ajánlatkérés kivitelezői felelősségbiztosításra

Ha szeretne ajánlatot kérni építőipari felelősségbiztosításra, csak adja meg az adatokat, és 24 órán belül keresni fogom a részletes ajánlatokkal. Az ajánlatkérésnek költsége nincs, kötelezettséggel nem jár. A versenyképes biztosítók ajánlatait összehasonlítom és értékelem. (Adatait bizalmasan kezeljük, adatvédelmi tájékoztatónkat innen letöltheti.)

Az ajánlatkérő rész átmenetileg nem működik, kérem hívjon telefonon: +36-20-994-2001 vagy írjon emailt: gergely@felelossegbiztosito.hu.

Cégnév
Név
Email
Telefonszám
Tevékenység
(pontosan)
Árbevétel
millió forint/év (nettó)
Önrész

Limit káronként
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító káreseményenként)

Limit évente
millió forint

(legfeljebb ennyit térít a biztosító évente)

E-naplós új családi házas munkát végez?
Igen
Nem
Villanyszerelői vagy vízszerelői felelősségbiztosítást szeretne?
Igen
Nem
Üzenet
S.O.S. ajánlatot kérek

Példák a díjakra és a szolgáltatásra

A bemutatott példák csak egy adott tevékenység esetén a megjelölt szolgáltatásra vonatkoznak, a más tevékenységnél vagy más szolgáltatással eltérések lehetnek.

vízszerelői kötelező felelősségbiztosítás

1. Villanyszerelők és vízszerelők kötelező szakmai felelősségbiztosítása

Kalkuláció alapja: 6 millió forintos árbevétel, villanyszerelői vagy vízszerelői tevékenység, évente fizet átutalással. A 219/2017 és 220/2017 kormányrendeleteknek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatás villanyszerelői vagy vízszerelői felelősségbiztosítás villanyszerelői vagy vízszerelői felelősségbiztosítás
Limit káronként 5.000.000 Ft 15.000.000 Ft
Limit évente 5.000.000 Ft 30.000.000 Ft
Önrész 10%, 50.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 18.500 Ft/év 49.034 Ft/év
Külön feltételek Szolgáltatás tárgyában okozott kárra és sérelemdíjra is kiterjed Alvállalkozókra, sérelemdíjra, szolgáltatás tárgyában okozott kárra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmény lehetséges például e-számla vagy magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

2. Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás (családi házakra és más munkákra)

Kalkuláció alapja: 10 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerű bejelentéssel épülő családi házakra és más munkákra is, évente fizet átutalással. A 353/2016. kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatás kivitelezői felelősségbiztosítás kivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként 10.000.000 Ft 20.000.000 Ft
Limit évente 30.000.000 Ft 60.000.000 Ft
Önrész 10%, 100.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 67.500 Ft/év 86.400 Ft/év
Külön feltételek Alvállalkozókra, felelős műszaki vezetésre, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet Alvállalkozókra, felelős műszaki vezetésre, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

3. Kötelező kivitelezői szakmai felelősségbiztosítás (családi házakra és más munkákra)

Kalkuláció alapja: 30 millió forintos árbevétel, kivitelezői tevékenység, kiterjed egyszerű bejelentéssel épülő családi házakra is, évente fizet átutalással. A kormányrendeletnek megfelel, 1 évre szól.

Szolgáltatás kivitelezői felelősségbiztosítás kivitelezői felelősségbiztosítás
Limit káronként 10.000.000 Ft 20.000.000 Ft
Limit évente 30.000.000 Ft 60.000.000 Ft
Önrész 10%, 100.000 Ft 10%, 100.000 Ft
Legjobb díj 90.000 Ft/év 150.000 Ft/év
Külön feltételek Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet Alvállalkozókra, sérelemdíjra kiterjed, tartalmaz 3 év utófedezetet

További kedvezmények lehetségesek például magasabb önrész vállalása esetén. Kérjen ajánlatot!

tervezői mérnöki felelősségbiztosítás

Új jogszabályok az villanyszerelők és vízszerelők kötelező felelősségbiztosítására

2017. szeptember 1-jétől a villanyszerelők és a vízszerelők egy részének is kötelezővé tette két kormányrendelet a felelősségbiztosítást (219/2017 (VII.31.) a villanyszerelők, a 220/2017 (VII.31.) kormányrendelet a vízszerelők számára).

Kire vonatkozik? Villanyszerelők közül azokra, akik ezt végzik: villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történő csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése. Vízszerelők közül annak kötelező a felelősségbiztosítás, aki ivóvíz-bekötő vagy szennyvízbekötő vezeték építését vagy kivitelezését is végzi.

Mi az előírás? Csak a limitet említi a két kormányrendelet, 1 millió Ft/kár és 1 millió Ft/év limit elég. A legtöbb biztosítónál a legkisebb választható limit az 5 millió/kár, ennél kevesebbet nem szoktam ajánlani, mert nem sokkal drágább, mint az 1 millió/kár vagy 3 millió/kár limit, és ezért jobban megéri. Így tényleg van értelme is a biztosításnak, mert a nagyobb károkra is fedezetet nyújt, nem csak egy kötelező költség.

Ki foglalkozik vele? 7 biztosító foglalkozik vele jelenleg, mindegyikkel kapcsolatban vagyok, ha ajánlatot kér, pár órán belül a részletes ajánlatokat és a feltételeket is olvashatja.

Mire érdemes figyelni? A termékek között több fontos különbség van, a szolgáltatás tárgyában okozott kár a leglényegesebb, ezt nem minden ajánlat tartalmazza. A szolgáltatás tárgya az a dolog, amire a szolgáltatás irányul, például villanyszerelés esetén a vezetékekben okozott kár tipikusan ide tartozik. A szolgáltatói felelősségen belül a károk 60%-a ilyen, így aki olyan felelősségbiztosítást választ, amiben ez nincs benne, annak a biztosító nagy eséllyel nem fog kártérítést fizetni.

Új jogszabályok az kivitezői, építőipari szakmai felelősségbiztosításokra

Az építési törvény 2016 júliusi módosítása szerint szakmai felelősségbiztosítással lehet csak vállalkozni a 300 négyzetméteresnél kisebb, egyszerű bejelentéssel érintett családi ház tervezésére és kivitelezésére. A kötelező felelősségbiztosítás kereteit a 353/2016. (XI.18.) kormányrendelet részletezi. A rendelet szerint kivitelezői szerződésben szereplő felelősségbiztosítás nélkül az építési munkaterület nem adható át a fővállalkozó kivitelezőnek, az építési napló nem nyitható meg és a kivitelezés nem kezdhető meg. Mindez azokra a beruházásokra vonatkozik, amelyek kivitelezési szerződését 2017. január 1-jét követően kötötték meg, az elektronikus építési főnapló megnyitására pedig 2017. február 1-je után került sor.

épitőipari felelőssegbiztositás

Kivitelezők esetén a limit előírások:

- 50 millió Ft beruházási költségkeretig 10 millió Ft/kár és 30 millió Ft/időszak vagy év

- 50-100 millió Ft közötti beruházási költségkeret esetén 20 millió Ft/kár és 60 millió Ft/időszak vagy év

- 100 millió Ft feletti beruházási költségkeret esetén 30 millió Ft/kár és 90 millió Ft/időszak vagy év

tervezői felelőssegbiztositás

Fontos szabály, hogy a felelősségbiztosításnak a beruházási szerződés megszűnését (munka befejezését) követően még 3 évig fedetezet kell nyújtania, ha utólag derülne ki egy kár, például egy kivitelezési hiba következményei miatt 2 év múlva megreped a fal. Ezt úgy lehet elérni, hogy tervező egy időbeli hatály kiterjesztést választ (általában 3 éves szavatosság 20%-kal növeli a díjat, de a legtöbb termék ezt díjtalanul tartalmazza). A biztosításnak az alvállalkozóra is ki kell terjednie.

Próbálja ki, milyen díjakon lehet most kivitelezői felelősségbiztosítást kötni, kérjen ajánlatot felelősségbiztosításra most!

Feltételek és termékek összehasonlítása

Korábban csak néhány biztosító foglalkozott kivitelezői felelősségbiztosításssal: Generali, Aegon és CIG. A kevésbé kockázatos esetekre adott a Groupama is ajánlatot. A feltételek hasonlóak voltak, nem volt kiélezett verseny, inkábbb a kiváló szolgáltatás volt a cél.

Az új jogszabályok megváltoztatták a piacot, új szereplők léptek be új termékekkel: K&H, Signal és Köbe biztosító is üzletet lát már az építőipari felelősségbiztosításban. A fő céljuk az alacsony ár volt, ennek érdekében a feltételekben nagyon sok kizárás van. A legfontosabb, hogy ezeknél a biztosítóknál ki van zárva a tisztán vagyoni kár (tisztán pénzügyi veszteség). Például ha egy épület túl magas, nem felel meg a helyi szabályzatnak, mert azt máshogy értelmezi a hatóság, akkor előfordulhat, hogy vissza kell bontani és újraépíteni. Itt nem történt dologi kár (nem omlott rá senkire a ház), sem személyi sérülés, így erre ezek a szakmai felelősségbiztosítások nem fizetnek.

Az Aegon és a CIG legjobb szolgáltatásban, mert az ő termékük nem csak egyszerű bejelentéssel épülő lakóépületeken végzett munkákra terjed ki, hanem bármilyen ingatlanon (társasházak, nem lakóépületek) végzett építőipari munkára. Generalinál és Groupamánál szintén kiterjeszthető a felelősségbiztosítás más munkákra is, de ennek plusz díja van, ezzel együtt általában drágábbak már.

Árgarancia és 55% kedvezmény

Függetlenek vagyunk, az összes biztosítóval együtt dolgozunk, így meg tudom keresni a legjobb megoldást. Március 31-ig legalább 55% kedvezménnyel köthet szakmai felelősségbiztosítást!

Új jogszabályok építőipari felelősségbiztosításra

A családi házat kivitelezők számára a 2016-os építési törvény és a 353/2016 (XI.18.) kormányrendelet kötelezővé teszi a szakmai felelősségbiztosítást. Részletekről itt olvashat >>>

A villanyszerelők és vízszerelők számára 2017. szeptember 1-jétől kötelezővé teszi a felelősségbiztosítást két kormányrendelet: a 219/2017 (VII.31.) és a 220/2017 (VII.31.). Részletekről itt olvashat >>>

Feltételek, termékek összehasonlítása

Az új jogszabályok miatt új termékeket vezettek be a biztosítók, de jelentős különbségek vannak a feltételeikben, több olcsó termékből ki van zárva sok olyan eset, ami megtörténhet. Részletekről itt olvashat >>>

dr. Takács Gergely

Gergely

Várom megkeresését: kérjen ajánlatot online vagy hívjon telefonon: +36209942001!

Hosszú távú megoldás

A kockázatok kezelése egy hosszú távú feladat, ezért a biztosításokat minden évben aktualizáljuk.

Küldetés

Célunk, hogy minden cég és vállalkozó ismerje meg a biztosítások előnyeit, és használja ki ezeket úgy, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron kapja meg.

"Megbízható a munkavégzése, egyénre szabott az ajánlat"

Elégedettek voltunk azzal, hogy több évre ha visszatekintünk a PCH /mi Takács Gergővel állunk kapcsolatban/ év végén önállóan kezdeményezte az új kötési ajánlatok megtételét (ez segített abban, hogy ne feledkezzünk meg az évforduló adta biztosítási kötés lecserélésről).

- Az új ajánlatok mindig Ft. megtakarítást jelentettek.

- Megbízható a munkavégzés.

- Egyénre szabott az ajánlat.

- A felmerülő kérdésekre választ és megoldást kapunk.

- Kőrösi Lászlóné, ügyvezető, KLLK Kft.